przez chemik333 » 24 gru 2006, 01:20
Szczerze mowiac nie jestem zachwycony jakos bardzo ta arma... :/ bardzo przypomina battlefielda 2 ktory tez jest gorszy wg mnie od battlefielda 1942. W obu przypadkach (bf2 i arma) wszystko jest takie "rozmyte" - nie ma "twardych" zdarzen jak w ofp i bf 1942, ale wszystko sie rozkracza i ciezko sie na czyms skupic - moze i taki urok gry, ale rzeczywistosc jak biegasz z karabinem po krzaczorach / lesie / budynku jest inna - dlatego jakos nie przypadla mi do gustu od poczatku arma. ale moze jeszcze jakos sie przekonam...
Wg mnie producenci za bardzo poszli w strone wykorzystania najnowszych mozliwosci grafiki, olewajac to co bylo dobre w ofp. Efekt jest taki ze ludzie musza upgreadowac kompy, a dostaja byle co... - identyczne zdanie mialem o bfie2 gdy rok temu (czy jakos tak) wychodzil.
ps. Probowalem grac w 1024x768 (reszta normal, druga kolumna low) ale srednio to idzie z plynnoscia nawet na moim kompie... Moze to miasto z jedynej misji coop tak obciaza procka, ale jednak moj barton 2600 az taki slaby nie jest (do tego 1,5gb ram) - producenci poszli chyba kolejny raz na latwizne, niezbyt optymalizujac algorytmy ich wykorzystania.
ps2. WSZYSTKO JEST CHOLERNIE MALE - chyba przesadzili ze skalowaniem na odleglosc - moze i w rzeczywistosc takie jest, jednak ekran monitora jest bez porownania mniej komfortowy w porownaniu do tego co np. ja widze w rzeczywistosci podkradajac sie do kogos na te same 100 metrow.